Digimarkkinointitoimisto Pepline

Mikä on Pepline?

Tummahiuksinen nainen nojaa työpöytäänsä vasten ja hymyilee kohti kameraa. Pöydällä näppäimistö ja hiiri. Taustalla valkoinen taso sekä ikkuna, josta kajastaa valoa ja vihreää luontoa.

Digimarkkinointitoimisto Peplinen takana toimii 34-vuotias, kajaanilaislähtöinen, nykyisin Reisjärvellä asuva Peppi Jokelainen. Työskentelin pitkään digimarkkinointitehtävissä eri työnantajien alaisuudessa, kunnes tein päätöksen ottaa ohjat omiin käsiini ja ryhtyä yrittäjäksi.

Pepline syntyi haaveesta tehdä digimarkkinointitehtäviä mahdollisimman monipuolisesti sekä auttamisen halusta. Sen lisäksi, että olen hyvin itsenäinen tekijä ja oppija, olen pitänyt aina myös kouluttamistehtävistä sekä auttanut mielelläni muita. Nyt digimarkkinointialan yrittäjänä saan yhdistää nämä kaikki asiat työssäni päivittäin.

Matka digimarkkinoinnin pariin

Työskentelin opiskeluaikojeni jälkeen pitkään erilaisissa sihteerin ja assistentin tehtävissä sekä osittain myös asiakaspalvelussa. Koin markkinoinnin omaksi alakseni jo opiskellessani, mutta markkinointitehtäviin oli hankala päästä, kun useimmissa paikoissa vaadittiin alalta aikaisempaa kokemusta. Näin jälkeen päin mietittynä koen, että ilman noita sihteerin ja assistentin tehtäviä, minulla ei olisi kaikkea tätä osaamista, mitä minulla on nyt. Vaikka tehtävät eivät alkuaikoina liittyneetkään suoraan markkinointiin, niistä on digimarkkinointitehtävissä sekä etenkin nyt yrittäjänä valtava hyöty.

Tummahiuksinen nainen nojaa työpöytäänsä vasten ja hymyilee kohti kameraa. Pöydällä näppäimistö ja hiiri. Taustalla valkoinen taso sekä ikkuna, josta kajastaa valoa ja vihreää luontoa.

Olen työskennellyt kiinteistönvälitysalalla, oppilaitosmaailmassa, IT-alalla, ulkoilu- ja retkeilykaupassa sekä muodin ja sisustuksen parissa. IT-alalla työskennellessä pääsin tekemään markkinointia ensimmäisen kerran käytännössä ja sen jälkeen, vuodesta 2014 olen työskennellyt digimarkkinoinnin parissa niin verkkokaupoissa kuin erilaisissa verkkopalveluissakin. Olen myös suorittanut digitaalisen myynnin ja markkinoinnin täydennyskoulutuksen ammattikorkeakoulussa.

Halu tehdä monipuolisesti ja auttaa

Työskentelin reilut 10 vuotta Oulussa ja muutto mieheni luokse Reisjärvelle sai minut etsimään uusia töitä alueelta. Keskustellessani työhakemuksestani useammankin toimijan kanssa, kävi nopeasti ilmi, että alueella on kyllä tarvetta digimarkkinointipalveluille, mutta harva on kuitenkaan valmis palkkaamaan yritykseensä kokonaikaista markkinoinnin tekijää. Haave yrittäjyydestä oli ollut jo pidempään ja lopulta rohkaistuin perustamaan yrityksen huhtikuussa 2020.

Parasta työssäni on ehdottomasti monipuolisuus ja nyt yrittäjyyteni kautta pääsen tekemään digimarkkinointitehtäviä entistäkin monipuolisemmin. Olen aina ollut luonteeltani utelias sekä kiinnostunut oppimaan jatkuvasti uutta – tämä on erinomainen luonteenpiirre juuri digimarkkinointitehtävissä, jossa järjestelmät muuttuvat jatkuvasti ja uusia tapoja tehdä digitaalista markkinointia syntyy vähän väliä.

Joustava ja luotettava digimarkkinoinnin kumppani

Digimarkkinointitoimisto Peplinen tavoite on olla joustava, luotettava ja helposti lähestyttävä digimarkkinoinnin kumppani, joka avustaa niin pienissä kuin suuremmissakin digimarkkinointiasioissa. Minulta voi pyytää apua, jos somekanavat ovat solmussa tai tarvitset oikolukua teksteihin. Teen myös mielelläni isompia kokonaisuuksia, kuten markkinointisuunnitelmia, ostajapersoonien määrittelyjä tai vaikkapa verkkosivujen hakukoneoptimoituja sisältösuunnitelmia. 

Haluan toimia yrittäjien ja yritysten oikeana kätenä, jolle on helppo ulkoistaa markkinointitehtävät pidempiaikaisesti tai vaikka vain silloin, kun kiire painaa päälle ja tarvitset lyhytaikaista apua. Seuraan itse aktiivisesti digimarkkinointialan pelikenttää, opiskelen uusien järjestelmien käyttöä sekä luen tulevista digimarkkinoinnin tuulahduksista – jaan oppimani ja kokemukseni mielelläni eteenpäin, jolloin sinun ei tarvitse etsiä ja opiskella tätä kaikkea tietoa itse, vaan aikasi vapautuu tehtäville, jotka ovat sinulle yrityksessäsi olennaisimpia ja tärkeimpiä.