Digimarkkinointitoimisto Pepline

GA4:n yhdistäminen

Google Analyticsista tuli vuonna 2020 täysin uusi versio, Google Analytics 4 (GA4). Uusi GA4 on hyvin erilainen aiempaan versioon, Universal Analyticsiin verrattuna ja kaikki eivät ole ottaneet vielä uutta versiota käyttöön, koska vanhakin versio toimii.

Miksi ottaa GA4 käyttöön?

Vaikka et haluaisi ottaa vielä uutta Google Analyticsin versiota käyttöön, se kannattaa yhdistää nykyisen Universal Analyticsin rinnalle! Kun GA4 jää heinäkuussa 2023 ainoaksi ylläpidettäväksi Google Analyticsin versioksi, ei data siirry vanhasta Universal Analyticsista uuteen versioon, jolloin joudut aloittamaan datan keräämisen tyhjältä pöydältä. Siksi Google Analytics 4 kannattaa asentaa mahdollisimman pian! Näin data kerääntyy koko ajan uuteenkin versioon ja voit jatkaa normaalisti Universal Analyticsin käyttöä.

Ohjevideo & kirjalliset ohjeet GA4:n asennukseen

Ohjevideo on puhuttu suomeksi ja käytössä on Google Analyticsin englanninkielinen käyttöliittymä.

Jos video ei näy, syynä voi olla hylätyt evästeasetukset, minkä vuoksi upotettua videota ei voida näyttää. Käythän tällöin sallimassa evästeet sivun vasemman alalaidan kuvakkeen kautta. Voit siirtyä katsomaan videon myös Peplinen YouTube-kanavalta.

GA4-ominaisuuden luominen

 1. Kirjaudu Google Analyticsiin ja klikkaa alhaalta ”Admin”. Sen jälkeen klikkaa keskisarakkeesta sinistä nappulaa ”Create property”.
 2. Lisää selkeä nimi, esimerkiksi ”Pepline.fi (GA4)”, jotta tiedät, mistä Analyticsista on kyse. Täytä kysytyt tiedot ja klikkaa seuraava. Täytä edelleen kysytyt tiedot yrityksestäsi ja klikkaa ”Create”.
 3. Sen jälkeen klikkaa painiketta ”Web” ja syötä nettisivujen osoite, johon GA4:n haluat. Lisää myös nimi ja klikkaa ”Create Stream”. GA4:n on nyt luotu!

GA4:n yhdistäminen Universal Analyticsiin ja päinvastoin

Kun GA4 on luotu, yhdistetään uusi versio Universal Analyticsiin ja myös toisinpäin:

 1. Kopioi luomasi GA4:n ID ja siirry Universal Analyticsin näkymään, kohdasta ”Ominaisuus”.
 2. Klikkaa ”Tracing info” –> ”Tracing code”
 3. Selaa kohtaan ”Connected Site Tags” ja klikkaa nuolta alaspäin.
 4. Liitä kopioimasi ID kohtaan ”Enter ID of tag to connect” sekä selkeä nimi kohtaan ”Nickname”. Klikkaa Connect. GA4 on nyt yhdistetty Universal Analyticsiin.
 5. Sen jälkeen selaa sivun yläosaan ja kopioi nyt vuorostaan Universal Analyticsin ID.
 6. Siirry takaisin GA4:n puolelle kohdasta ”Property”.
 7. Klikkaa kohta ”Data Streams” ja klikkaa GA4:n auki pienestä nuolesta.
 8. Selaa kohtaan ”Connected Site Tags” ja klikkaa auki.
 9. Lisää leikepöydällä oleva Universal Analyticsin ID ja anna tagille selkeä nimi. Klikkaa yhdistä.

GA4:n on nyt luotu ja data pitäisi alkaa kertymään! Voit siirtyä GA4:sta kohtaan ”Reports” –>”Real-time” ja avata toiselle välilehdelle omat nettisivusi, johon GA4:n asensit. ”Users in last 30 minutes” -kohdassa pitäisi pian näkyä sivustolla käyntisi.

Datan yhdistymiseen menee hetki, välillä data on alkanut näkymään 5 minuutin jälkeen, välillä parin tunnin jälkeen eli voit käydä myös myöhemmin tarkistamassa, että data siirtyy uuteen GA4:ään oikein.

Tarvitsetko apua?

Toivottavasti videosta ja ohjeista oli sinulle apua. Kysythän neuvoa, jos ohjeissa on epäselvyyksiä tai tarvitset apua!

Ota yhteyttä!

Jaa blogikirjoitus