Digimarkkinointitoimisto Pepline

Kuinka kiellät Metaa käyttämästä tietojasi tekoälyn koulutus- ja kehittämistarkoituksiin?

Meta ilmoittaa, että se aikoo käyttää tietoja omiin tekoälyominaisuuksiinsa.

Meta on lähettänyt viime päivinä käyttäjilleen ilmoituksen, jossa se kertoo käyttävänsä jatkossa käyttäjien kuvia ja sisältöjä tekoälyominaisuuksien kouluttamiseen ja kehittämiseen. Ilmoitus löytyi ainakin itsellä alkuun Instagramin puolelta Ilmoitukset-osiosta.

Jos haluat kieltää Metaa käyttämästä tietojasi näihin tarkoituksiin, sinulla on oikeus kieltäytyä siitä vedoten Europpan tietosuojalainsäädäntöön GDPR:ään.

Mitä tehdä, jos haluan kieltäytyä tietojeni käytöstä?

Meta kertoo, kuinka aikoo käyttää käyttäjien tietoja tekoälyominaisuuksiinsa.

Jos haluat kieltäytyä tietojesi käytöstä tekoälyn kehitys- ja koulutustarkoituksiin, klikkaa ilmoitusta. Sinulle avautuu yllä oleva tiedote tietojen käytöstä.

Tiedotteessa ei harmillisesti ole selkää painiketta, josta voisit kieltää tietojen käytön, mutta tekstin seasta lötyy linkki ”oikeus vastustaa”. Klikkaa tekstiä ja uusi sivu avautuu selaimessa. Tässä vaiheessa Meta voi pyytää sinua kirjautumaan Instagram- tai Facebook-sivulle, jos et ole kirjautunut tilillesi selainversiossa.

Lomake, jolla voi kieltää Metaa käyttämästä tietojani tekoälyn koulutustarkoituksiin.

Seuraavaksi sivulle avautuu lomake, jolla voit kieltää tietojesi käytön tekoälytarkoituksiin. Syötä asuinmaasi sekä sähköpostiosoitteesi, jonka jälkeen voit kirjoittaa perustelut, miksi haluat kieltäytyä tietojesi käytöstä. Lopuksi lähetä lomake.

Tämän jälkeen lomakkeen lähetys täytyy vielä vahvistaa sähköpostiin tulevan koodin avulla.

Meta lähettää lopuksi kuittauksen sähköpostiisi, jossa he kertovat tarkastaneensa pyynnön ja noudattavansa sitä jatkossa.

Minulle ei ole tullut ilmoitusta tai olen hukannut sen?

Jos et löydä omalta Facebook- tai Instagram-tilistäsi ilmoitusta, pääset tekemään kiellon myös suoraan tämän linkin kautta. Tässäkin kohtaa sivusto voi pyytää sinua kirjautumaan uudelleen, jos et ole vielä kirjautuneena sometilillesi selainversiossa.

Jos sinulla heräsi kysyttävää tai tarvitset apua, otathan yhteyttä!

Jaa blogikirjoitus