Digimarkkinointitoimisto Pepline

Somejulkaisujen ajastaminen

Ajasta somejulkaisut kanavien omilla ajastusominaisuuksilla. Kysy lisää Digimarkkinointitoimisto Peplineltä.

Joko olet löytänyt eri somekanavien ajastusmahdollisuudet?

Kun tuotat sisältöä someen suunnitelmallisesti ja säännöllisesti, ajastusominaisuus helpottaa kovasti työtäsi – voit tehdä vaikka viikon, miksi ei kuukaudenkin, julkaisut etukäteen ja ajastaa ne julkaistavaksi tiettyinä ajankohtina. Näin saat hoidettua kerralla ison työn ja voit keskittyä muihin tehtäviin.

Facebook-julkaisujen ajastaminen

Facebook-julkaisujen ajastus on onnistunut jo pitkään. Aiemmin käytössä oli erillinen Creator Studio -työkalu, mutta nykyään ajastus onnistuu Meta Business Suite -työkalun kautta. Ajastamisen lisäksi voit muun muassa seurata Meta Business Suitessa myös sivusi kävijätietoja, lukea yksityisviestejä sekä hallinnoida markkinointia.

Voit ajastaa Facebook-julkaisun helposti klikkaamalla ”Luo julkaisu”-painiketta, tekemällä julkaisun normaalisti valmiiksi ja valitsemalla Ajastusasetukset-kohdasta ”Ajasta”. Tämän jälkeen valitse haluamasi ajankohta ja klikkaa vielä kerran sivun lopusta ”Ajasta”-painiketta.

Ajastetut julkaisut löydät helposti Meta Business Suiten Suunnittelutyökalun kautta, jossa voit myös muokata julkaisuja, muuttaa julkaisuajankohtaa tai poistaa julkaisun.

Instagram-julkaisujen ajastaminen

Instagram-julkaisujen ajastus onnistuu kahdesta eri paikasta – Meta Business Suitesta sekä suoraan Instagram-sovelluksesta. Meta Business Suiten kautta ajastaminen onnistuu silloin, kun Instagram-tili on yhdistetty Facebook-tiliin. Tällöin voit julkaisua tehdessäsi, valita sivun yläreunasta (kohta ”Julkaise kohteessa”), haluatko tehdä julkaisun Instagramiin, Facebookiin vai molempiin. Meta Business Suiten kautta ajastaminen Instagramiin onnistuu samalla tavalla kuin Facebook-julkaisujen ajastus, ohjeet yllä. 

Meta Business Suitessa ajastamasi julkaisut löydät Suunnittelutyökalun kautta, jossa voit halutessasi muokata tai poistaa ajastamiasi julkaisuja tai muuttaa julkaisuajankohtaa.

Instagram-sovelluksessa voit ajastaa julkaisun tekemällä julkaisun normaalisti valmiiksi ja klikkaamalla tämän jälkeen ihan sivun alareunasta ”Lisäasetukset”. Tämän jälkeen klikkaa ”Ajasta tämä julkaisu” -täppä päälle ja valitse haluamasi julkaisuajankohta. Sen jälkeen siirry takaisin julkaisuun ja klikkaa ”Jaa”.

Instagram-sovelluksessa ajastamasi julkaisut löydät menemällä Instagram-tilillesi, klikkaamalla oikeasta yläkulmasta hampurilaisvalikkoa ja vielä ”Ajastettu sisältö” -kohtaa. Tätä kautta voit muokata tai poistaa ajastamiasi julkaisuja tai muuttaa julkaisuajankohtaa.

LinkedIn-julkaisujen ajastaminen

LinkedIn-julkaisujen ajastaminen onnistuu suoraan LinkedInin kautta niin selainversiolla kuin mobiilisovelluksellakin.

Tee julkaisu normaalisti valmiiksi ja klikkaa tämän jälkeen ”Post”-painikkeen vieressä näkyvää kellon kuvaketta. Valitse haluamasi julkaisuajankohta ja klikkaa lopuksi ”Schedule”-painiketta.

Löydät ajastamasi julkaisut aloittamalla normaalisti uuden julkaisun tekemisen, klikkaamalla taas ”Post”-nappulan viereistä kellon kuvaketta ja klikkaamalla ”View all”-tekstiä. Ajastettuja julkaisuja ei voi LinkedInissä muokata, mutta voit muuttaa julkaisuajankohtaa tai poistaa ajastamasi julkaisun. Toivottavasti pian saadaan mahdollisuus myös muokata julkaisuja!

Twitter-julkaisujen ajastaminen

X:ssä (eli entisessä Twitterissä) voit ajastaa julkaisut suoraan mobiilisovelluksen tai selainversion kautta. Ajastus onnistuu helposti aloittamalla julkaisun tekeminen ja klikkaamalla alareunasta kalenterikuvaketta. Valitse haluamasi julkaisuajankohta, klikkaa ”Vahvista” ja tee julkaisu valmiiksi. Lopuksi klikkaa vielä kerran ”Ajasta”-painiketta.

Ajastamasi julkaisut löydät aloittamalla uuden julkaisun, klikkaamalla jälleen kalenterikuvaketta ja alareunasta ”Ajastetut twiitit”. Täältä voit muokata ajastamiasi julkaisuja, päivittää julkaisuajankohtaa tai poistaa julkaisun.

TikTok-julkaisujen ajastaminen

TikTok-julkaisujen ajastaminen onnistuu TikTokin selainversion kautta. Mobiilisovelluksen kautta ajastuksia ei voi tehdä.

Ajastaaksesi julkaisut selainversion kautta, siirry osoitteeseen tiktok.com ja kirjaudu sisään. Tämän jälkeen lataa haluamasi video Instagramiin, tee julkaisu valmiiksi ja laita ”Ajasta video” -täppä päälle. Valitse haluamasi julkaisuajankohta ja klikkaa ”Julkaise”.

Jos et halua käyttää selainversiota, voit hyödyntää myös muita julkaisujen ajastustyökaluja. Yksi hyvä ilmainen työkalu on Buffer, johon voit ilmaisversiossa liittää maksimissaan kolme eri kanavaa. Tätä kautta voit ajastaa myös TikTok-julkaisusi (ja miksei muidenkin kanavien!).

Jos tarvitset apua julkaisujen ajastamisessa tai somejulkaisujen tekemisessä, otathan yhteyttä! Voit myös lukea lisää palveluistani alta.

Jaa blogikirjoitus