Digimarkkinointitoimisto Pepline

Facebookin ja Instagramin maksullinen versio

Facebookin ja Instagramin käyttö muuttuu maksulliseksi, jos et hyväksy mainoksia sometileilläsi.

Saitko seuraavanlaisen ilmoituksen Facebookissa: ”Tee mainoksiasi koskeva valinta – Lait muuttuvat alueellasi, ja voit nyt halutessasi jatkaa Metan tuotteiden käyttämistä ilmaiseksi, kun sallit meidän käyttää tietojasi mainoksiin.” tai ”Haluatko tehdä tilauksen vai jatkaa tuotteidemme käyttämistä ilmaiseksi mainosten kanssa?”

Facebookin ja Instagramin omistava Meta ilmoitti lokakuun 2023 lopussa, että somekanavista on tulossa maksulliset versiot. Maksullisuus riippuu siitä, salliiko käyttäjä somekanavissaan mainosten näytön vai ei.

Viime päivinä ensimmäiset käyttäjät ovat alkaneet saamaan Facebookissa ilmoituksen, jossa kysytään suostumus mainosten näyttämiseen tai vaihtoehtoisesti tekemään tilaus. jolloin Facebook- ja Instagram-tilejä voi käyttää ilman mainoksia. Maksullinen versio tuli käyttöön marraskuussa 2023.

Jos siis annat Metalle luvan käyttää tietojasi mainonnan kohdistamiseen, voit käyttää Facebookia ja Instagramia edelleen ilmaiseksi.

Miksi Facebook ja Instagram muuttuu maksulliseksi?

Maksullisuuden taustalla on EU:n säädökset ja uusi tietosuojalaki GDPR – EU vaatii, että käyttäjiltä on pyydettävä lupa käyttäjätietojen keräämiseen ja sitä kautta mainonnan kohdistamiseen. Kanavien maksullisissa versioissa maksamme siis käytännössä yksityisyydestämme. Metan mukaan tilauksesta maksavien käyttäjien tietoja ei käytetä mainontaan.

Maksulliset versiot tulevat tarjolle EU- ja ETA-maissa sekä Sveitsissä täysi-ikäisille henkilöille. Muualla maailmassa Facebookin ja Instagramin käyttö jatkuu entiseen tapaan.

Paljon maksullinen Facebook- tai Instagram-tili maksaa?

Maksullisen, mainoksettoman tilauksen hinta riippuu, millä laitteella teet tilauksen – pöytäkoneella tehty tilaus kustantaa 9,99 €/kk, Android- tai iOS-laitteella tehty tilaus maksaa 12,99 €/kk. Hintaero johtuu siitä, että Apple ja Google perivät oman lisämaksunsa heidän sovelluskauppaa käytettäessä.

Tilaus kattaa tällä hetkellä kaikki käyttäjän Facebook- ja Instagram-tilit, mutta maaliskuusta 2024 lähtien hinnat muuttuvat niin, että jokainen Metan tilikeskukseen linkitetty tili tulee maksamaan 6 €/kk (pöytäkone) ja 8 €/kk (Android ja iOS).

Lähde: Meta

Mietityttääkö jokin tai tarvitsetko apua somen kanssa?

Jos jokin jäi mietityttämään tai haluat kysyä lisää sosiaaliseen mediaan liittyen, otathan yhteyttä!

Jaa blogikirjoitus