Digimarkkinointitoimisto Pepline

Digimarkkinointia Reisjärvellä

Peplinea haastateltiin hiljattain yrityksen kotikunnan paikallislehteen, Reisjärvi-lehteen. Alla lehtijuttu* luettavaksi myös täällä blogin puolella.

”Reisjärvistyneen Peppi Jokelaisen tuoreen digimarkkinointitoimiston toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin kuluneen kesän aikana. Peppi onkin jo päässyt toteuttamaan useita mielenkiintoisia projekteja sekä solmimaan muutamia pidempiaikaisempiakin sopimuksia.

Tummahiuksinen nainen nojaa työpöytäänsä vasten ja hymyilee kohti kameraa. Pöydällä näppäimistö ja hiiri. Taustalla valkoinen taso sekä ikkuna, josta kajastaa valoa ja vihreää luontoa.

– Olen todella kiitollinen, että yritystoiminta on lähtenyt heti alusta lähtien näin hyvin liikkeelle ja pääsen tekemään sitä työtä, mitä rakastan. Kiitos myös asiakkailleni, jotka mahdollistavat yrittäjyyteni, ja saan samalla auttaa heitä tosi mielenkiintoisissa tehtävissä, Peppi kiittelee.

Pepin perustama digimarkkinointitoimisto Pepline tuottaa asiakkailleen Google-mainontaa ja hakukoneoptimointia sekä sosiaalisen median sisällöntuotantoa ja mainontapalveluita. Tämän lisäksi Pepline seuraa asiakkaiden verkkosivustojen kävijäliikenteen analytiikkaa ja auttaa sähköpostimarkkinoinnissa sekä sisällöntuotannossa.

Peplinen palveluiden avulla parannetaan siis yritysten löydettävyyttä ja näkyvyyttä verkossa. Pepline käytännössä seuraa esimerkiksi, kuinka hyvin asiakkaan yritys löytyy Googlesta ja millä hakusanoilla. Pepline myös arvioi, kuinka hyvin yritys on esillä sosiaalisessa mediassa. Tämän jälkeen saatuja tuloksia tarkastellaan ja analysoidaan, jotta toimintaa voidaan kehittää entisestään. Peppi neuvoo uutiskirjeiden olevan lähes ilmainen ja hyödyntämisen arvoinen markkinointikeino yrityksille.

– Lisäksi tarjoan sisällöntuotantopalveluita eli kirjoitan esimerkiksi hakukoneystävällisiä tekstejä nettisivuille, tai voin päivittää muun muassa tuotetekstejä verkkokauppaan, jotta asiakkaat saavat paremman käsityksen tuotteesta, ja ostaminen on helpompaa. 

Oma yritys on ollut haaveena jo pitkään

– Oma yritys on ollut jonkinlaisena pienenä haaveena jo pitkään. En ole ehkä uskaltanut oikein kunnolla edes haaveilla koko yrittäjyydestä, koska olen ajatellut, etten uskalla ottaa sitä riskiä, mikä yrittäjyyteen liittyy. Kuitenkin muutto tänne, läheisten tuki sekä palvelutarpeet rohkaisivat yrittäjyyteen enkä ole kyllä katunut hetkeäkään, Peppi kertoo.

Idea omasta yrityksestä syntyikin, kun muutto Reisjärvelle miesystävän 
Kari Suihkosen luo alkoi tuntua ajankohtaiselta. Tämä sai Pepin etsimään töitä Reisjärveltä ja lähikunnista.

– Juttelin työnhaun lomassa muutamankin eri toimijan kanssa, ja keskusteluissa nousi selvästi esiin, että digimarkkinointipalveluille on kyllä tarvetta, mutta harva oli kuitenkaan valmis palkkaamaan kokoaikaisen työntekijän.

Pepline on nyt ollut olemassa nelisen kuukautta, ja Pepin tavoitteena onkin jatkaa yrityksen toimintaa kauas tulevaisuuteen. Päämääräkseen Peppi linjaa pitkäaikaisten asiakkuussuhteiden solmimisen sekä yksityisiin asiakkaisiin että yrityksiin. Peppi tarjoaa kuitenkin palveluitaan mieluusti myös niille asiakkaille, jotka eivät voi pitkäaikaista asiakassuhdetta solmia.

– Haluan, että palveluideni ostaminen on asiakkaille helppoa ja toivon, että voisin olla toisille yrittäjille ja yrityksille se ”oikea käsi”, keneltä voi aina kysyä apua digimarkkinointiin liittyvissä pulmatilanteissa tai ostaa palveluita esimerkiksi kiireaikaan tai lomasesonkina.

Tulevaisuudessa Peppi pyrkii kehittämään Peplinen palveluita yhä eteenpäin sekä myös mahdollisuuksien mukaan kasvattamaan palvelutarjontaansa kouluttautumalla sekä opiskelemalla lisää. 

Varsinaiselta koulutukseltaan Peppi on markkinoinnin tradenomi, ja lisäksi hän on käynyt digitaalisen myynnin ja markkinoinnin täydennyskoulutuksen. Työuransa alkuaikoina Peppi työskenteli erilaisissa sihteerin ja assistentin tehtävissä. Näiden kautta Peppi pääsi lopulta tekemään myös markkinointitehtäviä sijaistaessaan markkinointipäällikköä. Tämän jälkeen Peppi pureutui digitaaliseen markkinointiin ja työskenteli eri verkkokaupoissa sekä verkkopalveluiden parissa. Viimeisimpiä työpaikkoja ennen omaa yritystä olivat muotiin ja sisustukseen erikoistunut Balmuir sekä koulutuskuntayhtymä OSAO.

”Kun luonto on heti oven ulkopuolella, niin tuntuu, että töistä irtaantuminenkin on helpompaa”

Oulusta Reisjärvelle muuttaneelle Pepille elo pienemmällä paikkakunnalla maistuu oikein hyvin, vaikka hän pitikin myös Oulussa asumisesta. Ouluun jäi paljon tärkeitä ihmisiä, mutta Oulussa asumista Peppi ei ole kaivannut. Peppi kuvaakin elämää täällä rauhallisemmaksi.

– Se kaikki kiireen tuntu häviää, kun on tällaisissa maisemissa. Ehtii tehdä arkisia asioita, levätä yritystoiminnan lomassa, ja kun luonto on heti oven ulkopuolella, niin tuntuu, että töistä irtaantuminenkin on helpompaa. Reisjärvi on ihana, pieni paikka, jossa nähtävää on kyllä itselle vielä todella paljon.

Pepin arki kuluu kotieläinten kanssa sekä miesystävää Karia viljelyhommissa autellen. Kotoa Levonperältä löytyy oma kuntosali, ja myös juostua ja pyöräiltyä tulee paljon. Peppi on juossut jo useamman vuoden ajan maratoneja sekä polkujuoksuja. Peppi toteaakin, että vielä olisi monet Reisjärven polut etsittävä ja testattava.

– Agilityharrastus Mila-koiran kanssa jäi nyt harmittavasti kesken muuton myötä, mutta olisi hienoa, jos Reisjärvellekin nousisi joskus vaikkapa yhteiskäytössä oleva harrastushalli, jossa voisi järjestää kursseja tai treenailla omatoimisesti. Jos tässä ehtisi sellaistakin joskus suunnittelemaan!

Pienenä Peppi haaveili ratsastuksenopettajan urasta. Kotipaikkakunnaltaan Kajaanista poismuuttaessa säännöllinen harrastelu ja talleilu kuitenkin jäi, ja Pepin ratsastaminen on ollut sen jälkeen satunnaisempaa. Nyt Pepillä olisikin haaveissa aloittaa harrastus uudestaan. Suuntana syksyllä saattaakin siis olla Reisjärven Hevoskeskus.”

*Haastattelu ilmestyi Reisjärvi-lehdessä torstaina 27.8.2020. Jutun kirjoittajana Juho Mäntypuro. Kuvat Digimarkkinointitoimisto Peplinen. Lehtijuttu on julkaistu alkuperäisen julkaisijan luvalla.

Tummahiuksinen nainen nojaa työpöytäänsä vasten ja hymyilee kohti kameraa. Pöydällä näppäimistö ja hiiri. Taustalla valkoinen taso sekä ikkuna, josta kajastaa valoa ja vihreää luontoa.

Peppi Jokelainen

Digimarkkinoinnin asiantuntija, yrittäjä

Olen digitaalisen markkinoinnin asiantuntija ja teen työkseni monipuolisesti erilaisia digimarkkinoinnin ja sisällöntuotannon tehtäviä. Lue lisää >>

Jaa blogikirjoitus